Hírek
2025. jan. 31.
DSZC Keri
Színes programok pályaorientációs napunkon
2025. január 29-én rendeztük meg idei tanévünk pályaorientációs napját. Célja az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk a szakmai képzésben résztvevő tanulóink számára, hogy találkozhassanak a szakmák képviselőivel, és tájékozódjanak a tanulási és továbbtanulási lehetőségeikről.
Minden életkorban fontos az annak megfelelő formában felkészíteni a diákokat a felnőtt életre, életpályájuk megtervezésére. Ennek érdekében minden évfolyam számára szerveztünk programokat: előadásokat a karrierlehetőségekről, illetve üzemlátogatási lehetőségeket kínáltunk különböző kereskedelmi és vendéglátóipari egységekben.
A szakma szeretetéről, jellemzőiről, elvárásairól iskolánk oktatója, Asztalos Árpád séf és Mile József aranykoszorús mesterszakács nyújtottak széleskörű áttekintést. Kiemelték az önfejlesztés-tanulás fontosságát, ami elengedhetetlen a szakács szakmában.
A külső helyszíneken lebonyolított üzemlátogatások többek között a Malompark-Kispiacon, a Praktiker áruházban, a FÓRUM-Nagypiacon és a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont divatáru üzleteiben zajlottak.
A 9. évfolyamos kereskedelmi értékesítők a zöldség-és kenyérárakat hasonlították össze a szupermarketben található árakkal. Fogyasztói kosarat állítottak össze tartós fogyasztási cikkekből, ehhez kerestek információkat. A Fórum Nagyvásárcsarnokban a tanulók többek között az értékesítési módokat vizsgálták meg. Az eltérő árukihelyezést figyelték meg az élelmiszer és a ruházati áruk esetében.
A vendéglátás ágazatban tanulók a Freedom Restaurant és Skybart, a Hotel Divinust, a Melange Éttermet és a Szőke cukrászdát látogatták meg a délelőtt folyamán.
A Melange vezetősége körbevezette tanulóinkat az éttermen, itt bemutatta az egységeket (konyha, raktár, gazdasági bejárat stb.). Nagyon érdeklődőek voltak diákjaink: az ott látottak-hallottak felkeltették figyelmüket, sok pozitív benyomást szereztek. A látogatás végén a Melange csapata vendégül látta a csoportot egy óriás pizzára. Jóleső érzés volt sok egykori Keris diákkal találkozni, akik szintén készségesen válaszoltak a felmerülő kérdésekre.
Reméljük, tanulóink közelebbről megismerhették szakmáikat, és hasznos volt számukra az „utazás” a kereskedelem és vendéglátás hivatásainak világába!
GALÉRIA
Színes programok pályaorientációs napunkon
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Derecskei Disznótoros, télűző hangulatban
2025. február 1-jén a XVI. Derecskei Disznótor és Hajdú-Bihar Vármegyei Téli Vásár eseményét napsütéses időben élvezhettük. A versenyen induló csapatok finomságait zsűritagként iskolánk két oktatója, Szatmári Zoltán és Asztalos Árpád séfek is értékelték, bírálták. A zsűritársak Kaszás Géza derecskei kötődésű színművész-rendező, Molnár Beáta és Kiss György mesterszakácsok voltak.
2025. febr. 3.
DSZC Kereskedelmi
A Keri a biztos jövő záloga
A kereskedelemben, valamint a turizmusban és a vendéglátásban rejlő lehetőségekről tájékozódhatnak egy héten át céges partnerek és szakmai programok segítségével a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola diákjai.
2025. febr. 3.
DSZC
A Keri Rákóczi klubjának tagjai a holokauszt emléknapján
80 évvel ezelőtt, 1945. január 27-én szabadították fel a szövetséges csapatok az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábort. Ezért január 27-ét az ENSZ a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította.
2025. jan. 29.
DSZC Kereskedelmi