SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/013 | 4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

Intézmény logo

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. dec. 3.


DSZC Kereskedelmi

    Erasmus+ szakmai gyakorlat félidőben

    Iskolánk 2023-1-HU01-KA121-VET-000116042-es számú Erasmus+ pályázatával 2024. november 18-tól december 19-ig 14 vendéglátós és 2 kereskedő tanulónk tölti egyhónapos szakmai gyakorlatát Németországban, Türingiában.

    Erasmus+ szakmai gyakorlat félidőben

    A diákok sikeresen beilleszkedtek az elmúlt két hétben a gyakorlati helyeiken. Már tudják, mit hol találnak a konyhában, az étteremben, illetve az üzletben. Sokat tanulnak, egyre több feladatot bíznak rájuk és jó munkakapcsolat alakult ki a dolgozók és köztük.

    A csapatépítés céljából Egresi László és Dudás Ádám Georgenthalban saját készítésű lángossal lepték meg kollégáikat, amellyel nagy sikert arattak.

    A nyelvtudással sincs gond, a németesek ügyesen próbálkoznak egyre több kifejezést elsajátítani és használni. Az angolosok sincsenek hátrányban, hiszen a szállodák nemzetközi csapatában mindenütt vannak angolul beszélő munkatársak. Ha semmi sem segít, jön az activity, a fordító vagy a kísérőtanár segítsége.

    A gyakorlat első fele gyorsan eltelt. A fotókon látható vidám arcok csak megerősítik, diákjaink nemcsak a szabadidőben, hanem a munka közben is remekül érzik magukat.

    GALÉRIA

    Erasmus+ szakmai gyakorlat félidőben

    Erasmus (3).jpg
    Erasmus (5).jpg
    Erasmus (4).jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Keris diákok sikerei a Pelikán Kupán

    Keris diákok sikerei a Pelikán Kupán

    A Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2025. ápilis12-én immár 18. alkalommal rendezte meg a Pelikán Gasztronómiai Kupát Szolnokon. Az országos szintű megmérettetésen iskolánk, a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola is indult.

    2025. ápr. 16.


    DSZC Kereskedelmi

    Zöld böjt - Étkezz szezonálisan!

    Zöld böjt - Étkezz szezonálisan!

    Ma már elképzelni sem tudnánk, hogy ne legyen paradicsom télen, vagy ne kapjunk epret karácsonykor. Bármikor megvásárolhatjuk a paradicsomot, epret vagy akár a dinnyét – még télen is. De elgondolkodtál már azon, honnan jönnek ezek az ételek, és miért lenne jobb, ha inkább azt ennéd, aminek épp a szezonja van?

    2025. ápr. 16.


    DSZC Kereskedelmi

    Bravúros szereplés az OSZKTV humán tantárgyi döntőjében

    Bravúros szereplés az OSZKTV humán tantárgyi döntőjében

    Immár negyedik éve sikerült bekerülnünk az Országos Szakképző Iskolai Közismeretei Tanulmányi Verseny országos döntőjébe. Ennek a közismereti versenynek évtizedes hagyományai vannak. A háromfordulós versenyt kizárólag a szakképzésben tanulók számára hirdetik meg humán, reál és komplex tantárgycsoportban.

    2025. ápr. 16.


    DSZC Kereskedelmi


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

    4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

    Telefon: +3652/413-113, +3652/413-255 (Iskolai ügyintézés)

    E-mail: kereskedelmi.debrecen@gmail.com

    OM azonosító: 203033/013

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002422


    2025Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola