SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/013 | 4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

Intézmény logo

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. júl. 15.


DSZC Kereskedelmi

    A Tanítsunk Magyarországért program mentorált diákjai látogatták meg iskolánkat

    2024. július 9-én és 10-én a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány programjában résztvevő két csoport látogatott el iskolánkba, hogy a pályaválasztás előtt álló általános iskolások betekintést nyerhessenek szakmai képzésünk mindennapjaiba.

    A Tanítsunk Magyarországért program mentorált diákjai látogatták meg iskolánkat

    A résztvevő hetedikes és nyolcadikos tanulók több településről jöttek: Álmosdról, Hosszúpályiból, Debrecenből, de voltak többen Pécsről is.

    A kétnapos program első napján 12 lány és 3 mentorhallgató érkezett hozzánk, akiket Szatmári Zoltán oktató köszöntött.

    A Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum kollégiumában kaptak szállást, a diákok reggeli után érkeztek hozzánk. A DSZC több iskoláját, valamint a város nevezetességeit is meglátogatták közösen a hét folyamán.

    Az első napon a tankonyhai program 8.30-kor kezdődött és 11.30-ig tartott. Különféle szendvicseket készítettek, hideg innivalóval. A hőségriadóra való tekintettel döntöttek a frissítő ital és a könnyű harapnivaló mellett.

    A diákok aktívan részt vettek a szendvicskészítés különböző műveleteiben. Ízesített vajat habosítottak, zöldségeket, sonkát daraboltak, kenyeret kentek, összeállítottak különböző szendvicseket, majd a végén közösen elfogyasztották ezeket.

    A nap jó hangulatban telt. A program után tettek egy rövid sétát a Vénkerti lakótelep parkjaiban, délután pedig az Állatkertet nézték meg.

    Július 10-én Tóth Sándor oktató vezetésével egy másik csoport ismerkedhetett meg a vendéglátás egy újabb kreatív területével: alkoholmentes koktélokat készítettek. Az egyik a Mojito volt, mivel a nagy melegben ez egy hűsítő üdítő ital. Ezután a Piña colada-ra esett a választás, mivel ez a hölgyek, lányok kedvence.

    Oktatóink bemutatták a tanulóknak a konyha, a pincérkabinet és a cukrászüzem gépeit, eszközeit, a diákok kérdéseket tehettek fel a működésükkel, használatukkal kapcsolatosan. Az iskolánk képzéseiről is részletes tájékoztatást kaptak.

    A Tanítsunk Magyarországért program egyik fő célja, hogy minden ma általános iskolás gyerek rendelkezzen legalább szakmával vagy tanuljon tovább.

    Reméljük, a nálunk töltött élményekkel és az itt szerzett tapasztalatokkal mi is sikeresen hozzájárulhattunk a vendéglátó szakma megszerettetéséhez!

    GALÉRIA

    Tanítsunk Magyarországért program nyári táborok

    IMG_3294 (1).jpeg
    449864450_500158032428988_8827196612488293712_n.jpg
    IMG_3303.jpeg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Kerisek üzemlátogatáson az Almavirág Étteremben

    Kerisek üzemlátogatáson az Almavirág Étteremben

    Az Almavirág Étterem a hajdúsági Derecske határában, Debrecentől pár perc autóútra, a 47. számú főút mellett fekszik. A maga nemében egyedülálló almáskert, gyümölcsfeldolgozó, ínyencbolt, étterem és rendezvényhelyszín egyben. Ide látogattunk el 2024. szeptember 25-én iskolánk cukrász képzésben részt vevő Ksz/11.3 osztály tanulóival, azt remélve, némi inspirációt nyernek a látottak-hallottak kapcsán. A rendezvényszervezővel előre egyeztetett programon vettünk részt, melynek több izgalmas pillanata is volt.

    2024. okt. 16.


    DSZC Kereskedelmi

    Partiumi őszi kirándulás

    Partiumi őszi kirándulás

    A Rákóczi Szövetség által szervezett "Partiumi ősz" elnevezésű háromnapos kirándulására iskolánk Keris Rákóczi Klubja is meghívást kapott.

    2024. okt. 15.


    DSZC Kereskedelmi

    Az Országos Haditorna Verseny vármegyei fordulóján mértük össze felkészültségünket

    Az Országos Haditorna Verseny vármegyei fordulóján mértük össze felkészültségünket

    A Magyar Honvédség által szervezett, már hagyományosnak nevezhető Országos Haditorna Versenyen vettünk részt 2024. október 8-án. A vármegyei fordulón 18 csapatból iskolánk tanulói a 10. helyet szerezték meg.

    2024. okt. 14.


    DSZC Kereskedelmi


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

    4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

    Telefon: +3652/413-113, +3652/413-255 (Iskolai ügyintézés)

    E-mail: kereskedelmi.debrecen@gmail.com

    OM azonosító: 203033/013

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002422


    2024Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola