Vendégtéri szaktechnikus
Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak. Hatékonyan együttműködik a séffel a választék kialakításában.
A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva áll az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- alkalmazza a működési szabályokat;
- üzleti levelezést folytat;
- kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
- figyelemmel kíséri az árukészletet;
- megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
- kapcsolatot tart a szállítókkal;
- figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
- biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
- kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
- ajánlatot készít megrendelők részére;
- rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
- árubeszerzési és árképzési tevékenységet végez;
- nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
- tárgyal az ügyfelekkel;
- kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
- nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.
ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ
- Bemeneti feltétel: érettségi bizonyítvány
- Képzési idő: 1 év, intenzív képzés
- Képzés munkarendje: délutáni-esti oktatás
- Iskola, ahol indul a képzés: Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
- Válaszható szakmairány: -
- Képzés indulása: megfelelő létszám esetén
- Várható kezdés: 2025. február
- Finanszírozási forma: államilag támogatott, ingyenes
- Oktatás: elméleti képzés az intézményben (az iskola szakmai programjától függően részben távoktatási formában), szakmai gyakorlat iskolai tanműhelyben vagy külső gyakorlati helyen
- Oktatás: 3-4 hétköznap délután, órarend szerint
- Beszámítás: a szakmai programban meghatározottak szerint, igazgatói döntés alapján
- Felvétel feltétele: egészségügyi alkalmasság és pályaalkalmasság
- Beiratkozás: előzetes értesítés alapján személyesen az iskolában.
További információk:
- A képzések sikeres vizsga esetén technikusi oklevél megszerzésével zárulnak.
- A képzési és kimeneteli követelmények itt tekinthetőek meg.
Várjuk jelentkezésed!
Kérdés esetén keresd az Ügyfélszolgálati munkatársainkat!