SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/013 | 4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

Intézmény logo

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. dec. 6.


DSZC Kereskedelmi

    Vig Attila Imre szakács tanulónk élményei a XI. Illéssy Gasztro Kupa Országos Ételművészeti versenyen

    Vig Attila Imre, iskolánk büszkesége 2023. december 2-án melegkonyhai szakács kategóriában arany minősítést szerzett Kisújszálláson. Emellett még a legjobb szakácsversenyzőnek járó Boros László emlékplakettet is kiérdemelte és ezzel együtt könyvjutalomban részesült.

    Vig Attila Imre szakács tanulónk élményei a XI. Illéssy Gasztro Kupa Országos Ételművészeti versenyen

    Elmondása szerint összeszedett volt, és az egész főzés alatt odafigyelt arra, amiket korábban, a felkészülés szakaszában megtanult. Nagy hangsúlyt fektetett a verseny során a tisztaságra, a konyhai munkára, rendezettségre, hogy mindig helyén legyen minden a pulton. Kiemelte azt, hogy fontos az átláthatóság, hiszen könnyebb és egyszerűbb is így a munka. Ez így van akkor is, mondta, ha otthon csak egy hagymát kell felaprítani.

    Izgalmas pillanat volt, amikor a tányérját utolsóként a zsűri elé bevitte. Megállapították, hogy az ízek (és színek 🙂) rendben vannak.  A technikák, amiket használt, a mezőnyben egyediek, igaz, Balogh Szabolcstól tanulta meg a szakmai fogásokat, aki nem mellesleg a Bocuse d’Or hazai döntőjének második helyezettje.

    A 65 induló versenyző közül ő érte el a legmagasabb pontszámot a szakmai zsűri értékelésében. Ennek elismeréseként ítélték Attilának a Boros László emlékplakettet, ami nekünk, debrecenieknek, és felkészítő oktatójának Laci bácsival való közös munkáira nézve is szívmelengető érzés. Szóval, (sportnyelven szólva 🙂) idegenben nyertünk, és hazahoztuk, ami idevaló.

    Összességében nagyon jó élmény volt számára ez a megmérettetés, de érzi, nem fog „elszállni” a sikertől, halad tovább és várja a további versenyeket.

    Hálásan köszöni a rengeteg segítséget Balogh Szabolcs séfnek, Asztalos Árpád és Hodosi Balázs oktatóknak, és a DSZC-nek, hogy támogatta őt a felkészülésben. 

    Gratulálunk a kiváló eredményhez! 👏

    GALÉRIA

    XI. Illéssy Gasztro Kupa

    FB_IMG_1701713089313.jpg
    FB_IMG_1701713097312.jpg
    FB_IMG_1701713093185.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Októberi élménybeszámoló

    Októberi élménybeszámoló

    Izgalmas élményekkel és kalandokkal volt tele a 2024 / 2025-ös tanév is, készítettünk egy rövid összefoglalót az októberben történtekről.

    2025. júl. 3.


    DSZC Keri

    Szeptemberi élménybeszámoló

    Szeptemberi élménybeszámoló

    A 2024 / 2025-ös tanév is tele volt izgalmas élményekkel. A szeptemberben történtekről láthatnak egy kis összeállítást! 😊

    2025. júl. 2.


    DSZC Keri

    Évzáró ünnepség 2025

    Évzáró ünnepség 2025

    2025. június 27-én tartottuk iskolánk tanévzáró ünnepségét. A rövid ünnepi műsort követően Deák Anita igazgatónő idézte fel a tanév fontosabb eseményeit, és értékelte a közösen végzett munkát.

    2025. júl. 2.


    DSZC Keri


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

    4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

    Telefon: +3652/413-113, +3652/413-255 (Iskolai ügyintézés)

    E-mail: kereskedelmi.debrecen@gmail.com

    OM azonosító: 203033/013

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002422


    2025Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola