SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/013 | 4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

Intézmény logo

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. febr. 13.


DSZC Kereskedelmi

  Valentin-napi hangulat a Keriben

  A szerelmesek ünnepére „hangolódnak” diákjaink.

  Valentin-napi hangulat a Keriben

  Az utóbbi években iskolánkban is nagy sikere van annak a szokásnak, hogy február 14-én, Szent Bálint, vagy Valentin napján diákjaink szív alakú üzenetekkel lepik meg szerelmüket, párjukat, szeretteiket. Az előre kivágott papír szívecskékre írt gondolatokat és a zenei kívánságokat DÖK-ös tanulóink napokkal előtte elkezdték gyűjteni.

  Kezdő és végzős cukrász tanulóink Deli Antal cukrászmester oktató útmutatásai alapján videóban mutatnak be egy tökéletes Valentin-napi ajándékot. A kézműves csokoládé bonbonok elkészítésének lépéseit ismerhetjük meg, melyeket többféle töltelékkel készítettek el.

  Kattints IDE és nézd meg az izgalmas töltelék ötleteket, valamint a bonbon elkésztését bemutató videót!

  Dr. Radóczné Kulcsár Ágnes, iskolánk angol nyelvszakos oktatója ez alkalomból angol nyelvű, színes faliújságot állított össze Valentin-napi receptekkel.

  Valentin - nap

  A Valentin-nap megünneplése Magyarországon csak 1990-ben éledt fel, de az ünnep eredete sokkal régebbi időkre vezethető vissza. Tekintsük át röviden, miként ünnepelnek az angolszász országokban, ahonnan a hagyomány világszerte elterjedt, így hazánkban is.

  AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK

  A szerelmesek az USA-ban minden lehetőséget megragadnak, hogy összetartozásukat hirdessék. Évente az Egyesült Államokban körülbelül 18 millió dollárt költenek cukorkákra, üdvözlő kártyákra, csokira, virágokra és ékszerekre ezen a napon. Az üdvözlő kártya a leggyakoribb ajándék, de nem csak a szerelmesek között. Családok, barátok és kisiskolás gyerekek is adnak egymásnak lapokat a szeretet, a barátság és a megbecsülés jegyében. Az Államokban a leggyakoribb édesség nem egy doboz csoki ezen a napon, hanem kis cukorkák, apró üzenetekkel, mint: “Légy az enyém!”, vagy: “Csókolj meg!”. Vicces tény: egy év alatt annyi cukorkát adnak el, hogy minden embernek jutna belőle egy darab az egész világon.

  Forrás: https://www.myholidays.com/blog/valentine-day-in-united-states/

  AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

  Angliában a párok nagyon komolyan veszik a romantikus Valentin napot. Turbékoló párok cserélnek ajándékokat, virágokat, csokoládét és ékszereket sziget szerte. Este pedig jellemzően egy étterembe ülnek be, vagy otthon a gyertyafény mellett vacsoráznak együtt. Akárhogy is: a szerelem érezhető mindenhol a levegőben.

  Forrás: https://girlgonelondon.com/does-the-uk-celebrate-valentines-day/

  Iskolánkban is minden évben megemlékezünk erről a napról, a diákok egymásnak küldenek baráti, vagy szerelmes üzeneteket, kedvenc zenéket a nagyszünetben. Ezt kiegészítendő ebben a tanévben egy kis történeti áttekintést is szerettem volna nyújtani az angolszász ünnep eredetéről, néhány angol nyelvű, Valentin napra jellemző recept kíséretében. Mindezeket az érdeklődő diákok az iskolai faliújságon tekinthették meg- és olvashatták el angolul - a 206-os tanári szoba mellett. --- Dr. Radóczné Kulcsár Ágnes, oktató

  Hodosi Balázs, pincér-vendégtéri oktató kollégánk az aulában hangulatos fotósarkot rendezett be, ahol ünnepi teríték mellett egy elképzelt romantikus vacsora vendégei lehetünk.

  Reméljük, sikerült a szerelmesek ünnepére „hangolódni” diákjainknak, rajtunk, oktatókon nem múlott! 😊

  GALÉRIA

  Valentin-napi hangulat a Keriben

  kép 3.jpg
  IMG_4007.JPG
  valentinképBeni.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Debreceni rekord - Debreceni páros kolbásszal

  Debreceni rekord - Debreceni páros kolbásszal

  Különleges gasztronómiai rekordkísérletet álmodtak meg Debrecen Város Napjára a Hajdúsági Gasztronómiai Klub séfjei. A rekordkísérlet tárgya az egy nap alatt elkészített és kiosztott 1849+331 debreceni batyu volt, melynek receptjét a mesterek alkották meg.

  2024. ápr. 15.


  DSZC Kereskedelmi

  KERI - Wunderbar

  KERI - Wunderbar

  Iskolánk a kezdetektől részt vesz a Wunderbar fesztivál programjain. Április 10-én délelőtt a 10.a és 10.b osztályos németes tanulókkal látogattunk el délelőtt a Kölcsey Központ rendezvényeire.

  2024. ápr. 12.


  Bakóné Papp Tünde, német szakos oktató

  Használd ki a lehetőséget, jelentkezz DSZC Nagykövetnek!

  Használd ki a lehetőséget, jelentkezz DSZC Nagykövetnek!

  Ismét nagy várakozással keressük Nagyköveteinket, akik korosztályuk hangjaivá válnak és betekintést adnak a szakmájuk rejtelmeibe és iskolájuk életébe.

  2024. ápr. 9.


  DSZC Kereskedelmi


  Partnereink

  SZC logo

  Debreceni Szakképzési Centrum


  Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

  4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

  Telefon: +3652/413-113, +3652/413-255 (Iskolai ügyintézés)

  E-mail: kereskedelmi.debrecen@gmail.com

  OM azonosító: 203033/013

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002422


  2024Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola