Hírek
2025. márc. 20.
DSZC Keri
Szakmai úton Törökországban 2025
A megérkezés napján rövid városnézés és a környék bemutatása volt a program turisztikai szempontból. Megtudtuk, hogy 160 km-en keresztül a part mentén tematikus szállodák találhatók, melyek mind 4-5 csillagosak.

Ez legalább 400 szállodát jelent. Saját parkokkal, medencékkel, esetenként futballpályákkal, golfpályákkal, szabadtéri színpadokkal, különálló luxusvillákkal rendelkezve. Mi az ARCADIA HOTEL-ben lettünk elhelyezve, ami a LIMAK INTERNATIONAL HOTELS & RESORTS csoport tagja. Diákjaink egy része itt, a másik része pedig a csoport másik szállodájában az ATLANTIS Hotelben van gyakorlaton.
Másnap tréningen vett részt a teljes csapat, ahol ismertették az elvárásokat, és megtörtént a tanulók szakmánként és szállodánként történő elosztása. Közben lehetőség nyílt az ARCADIA hotel megismerésére is. Ezt követően elkezdődött az igazi szakmai gyakorlat.
A következő napokon, a tanulók munkába indulása után az oktatók szakmai látogatásokon vettek részt egy paradicsomfarmon, egy halfeldolgozó üzemben, illetve egy vendéglátóipari középiskolában. Hatalmas élmény volt. A környék diákjait képezik itt a szállodák részére. A szokásos termeken túl rendelkeznek tanszálloda szobával, recepcióval és mosodával, konyhával, bárral, étkezővel egyaránt.
Az utolsó napon egész napos előadást hallgattunk. Az Antalyai Egyetem turisztikai tanszékéről jött előadást tartani Prof. Dr. Akin Aksu professzor úr, a délelőtt folyamán a CRM (Costumer Relations Management - rendszer az ügyfélkapcsolat kezelésre irányulóan) volt a téma. A délután folyamán a TQM - vagyis Total Quality Management (vállalati gyakorlat, filozófia, rendszer, amely a minőségen alapszik) témájában mélyedhettünk el.
Délután még elvittük a gyerekeket a bazárba, este pedig megkóstolhattuk vendéglátós kollégáink által készített bajai halászlevet, a Csáky rostélyost, valamint cukrász tanulóink feketeerdő tortáját. Ez már a második sütemény volt a héten, pár napja somlói galuskát készítettek.
Vacsoránkat megkóstoltatta a szálloda HR igazgatója is.
Mozgalmas, élményekkel teli hét volt. Szemléletformáló volt az iskolalátogatás. A csillogás mellett betekinthettünk a diákok és az egyszerű emberek hétköznapjaiba. Olyan helyeken jártunk, ahova talán soha nem jutnánk el. Szakmára való rálátásunk nagyban bővült az útnak köszönhetően.
Debrecen, 2025.03.17.
Rácz Katalin
oktató
GALÉRIA
Szakmai úton Törökországban 2025



KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Keris diákok sikerei a Pelikán Kupán
A Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2025. ápilis12-én immár 18. alkalommal rendezte meg a Pelikán Gasztronómiai Kupát Szolnokon. Az országos szintű megmérettetésen iskolánk, a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola is indult.
2025. ápr. 16.
DSZC Kereskedelmi

Zöld böjt - Étkezz szezonálisan!
Ma már elképzelni sem tudnánk, hogy ne legyen paradicsom télen, vagy ne kapjunk epret karácsonykor. Bármikor megvásárolhatjuk a paradicsomot, epret vagy akár a dinnyét – még télen is. De elgondolkodtál már azon, honnan jönnek ezek az ételek, és miért lenne jobb, ha inkább azt ennéd, aminek épp a szezonja van?
2025. ápr. 16.
DSZC Kereskedelmi

Bravúros szereplés az OSZKTV humán tantárgyi döntőjében
Immár negyedik éve sikerült bekerülnünk az Országos Szakképző Iskolai Közismeretei Tanulmányi Verseny országos döntőjébe. Ennek a közismereti versenynek évtizedes hagyományai vannak. A háromfordulós versenyt kizárólag a szakképzésben tanulók számára hirdetik meg humán, reál és komplex tantárgycsoportban.
2025. ápr. 16.
DSZC Kereskedelmi