SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/013 | 4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

Intézmény logo

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. jan. 24.


DSZC Kereskedelmi

    Farsangi forgatag a Városházán

    „Itt a farsang, áll a bál” címmel az Új Városháza Galériában (Debrecen, Kálvin tér 11. földszintje) a gasztronómia és a farsangi hagyományok jegyében 2024. január 23-án színes kiállítást rendeztünk a DSZC Kreatív Technikummal karöltve.

    Farsangi forgatag a Városházán

    A magyar kultúra napjának programsorozatához kapcsolódva Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debreceni Szakképzési Centrum, a Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvány és a Hajdúsági Gasztronómiai Klub közös szervezésében a farsangi hagyományokból állítottunk össze egy kis kedvcsináló bemutatót.

    A kiállításra látogató vendégek a színes álarcok, girlandok és báli ruhák mellett régi és mai, modern asztalterítéket láthatnak farsangi menüsorral, de megemlékezünk Debrecen két egykori híres mesterszakácsáról, Boros Lászlóról és Gál Sándorról is. A mesterek kupái, fotói és oklevelei is leköthetik a vendéglátás iránt érdeklődők figyelmét.

    Kis gyermekfoglalkoztatót is kialakítottunk itt, ahol az apróságok farsangi álarcokat színezhetnek, ragaszthatnak csillogó matricákkal.

    A megnyitón nagy sikert aratott a Szabó Imre cukrászmester oktatónk által több évtizedes receptúra alapján készített Aranybika torta, melyben a korszerű táplálkozást figyelembe véve a gesztenyés vajkrémet tejszínes gesztenyekrémre módosította. Asztalos Árpád és Deli Antal oktatóinknak köszönhetjük a finom farsangi fánkokat, a debreceni páros kolbászt torma-és mustárhabbal. Szabó Anita oktatónk színes macaronjai is vonzották a látogatók tekintetét. Tóth Lajos séf a kóstolót a farsang kihagyhatatlan ételével, kocsonyával koronázta meg.

    A rendezvényt tovább színesítette a farsangi arcfestés, melyet egy tanulónk édesanyja, Kovácsné Mudrony Beáta készített pincér és cukrász lányainknak.

    Nagy segítséget nyújtottak a program lebonyolításában iskolánk pincér és cukrász tanulói, akik Hodosi Balázs pincér-vendégtéri oktatónk irányítása mellett szolgálták fel a finom falatokat és kávét a látogatóknak.

    Köszönjük minden közreműködő oktató, tanuló és szülő segítségét!

    GALÉRIA

    Farsangi forgatag a Városházán

    415148303_233572189797088_5319542001945245749_n.jpg
    414941988_691314313049872_109185408530437446_n.jpg
    416468534_1564672474371609_6079310549737781234_n.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    A Hotel Divinus Superior látogatói voltunk

    A Hotel Divinus Superior látogatói voltunk

    2025. február 7-én osztályunk a 10. a osztállyal és az osztályfőnökeinkkel a karrierhéten a Divinus Hotelbe látogatott el.

    2025. febr. 11.


    DSZC Kereskedelmi

    Szállodalátogatás a Divinus Hotel Superiorban

    Szállodalátogatás a Divinus Hotel Superiorban

    Osztályom, a 9/2, 2025. február 6-án szakmai látogatáson járt Debrecen egyik elegáns szállodájában.

    2025. febr. 11.


    DSZC Kereskedelmi

    Kereskedelmi értékesítők üzletlátogatáson

    Kereskedelmi értékesítők üzletlátogatáson

    A technikus és a szakiskolai kilencedikes kereskedők a karrierhét programjaként 2025. február 6-án szakmai órákon látogatást tettek a dm Drogerie Markt Kft. Angyalföld téri üzletében.

    2025. febr. 10.


    DSZC Kereskedelmi


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

    4027 Debrecen, Vénkert u. 2.

    Telefon: +3652/413-113, +3652/413-255 (Iskolai ügyintézés)

    E-mail: kereskedelmi.debrecen@gmail.com

    OM azonosító: 203033/013

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002422


    2025Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola