Hírek
2024. ápr. 15.
DSZC Kereskedelmi
Debreceni rekord - Debreceni páros kolbásszal
Különleges gasztronómiai rekordkísérletet álmodtak meg Debrecen Város Napjára a Hajdúsági Gasztronómiai Klub séfjei. A rekordkísérlet tárgya az egy nap alatt elkészített és kiosztott 1849+331 debreceni batyu volt, melynek receptjét a mesterek alkották meg.
A leveles tésztába töltött finomság töltelékébe debreceni páros mellett sajt, gomolya és medvehagyma is került.
Azért éppen erre a napra „álmodták meg” a rekordot, mert szinte pontosan 175 éve, 1849. április 14-én Debrecenben adta ki az országgyűlés a Függetlenségi Nyilatkozatot Kossuth Lajos indítványozására. Ehhez azonban még hozzáadták, hogy Debrecen 331 éve kapta meg a szabad királyi városi címet.
Iskolánk oktatói és tanulói is rész vettek a batyu elkészítésében és Debrecen főterén való kínálásában. (A Debreceni Szakképzési Centrum négy intézménye és a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola oktatói és diákjai korán reggel kezdték a péksütemény sütését.)
Örülünk, hogy ennek a különleges eseménynek részesei, tanúi lehettünk, és megkóstolhattuk ezt a finom debreceni batyut! 😃
GALÉRIA
Debreceni rekord - Debreceni páros kolbásszal
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Ballagási búcsúest végzős diákjainkkal
Iskolánk aulájában 2024. május 2-án tartottuk a ballagást megelőző, immár hagyományosnak nevezhető ballagási búcsúestet. Az ünnepélyes összejövetel főszereplői végzős diákjaink voltak.
2024. máj. 3.
DSZC Kereskedelmi
A 2024-es Fenntarthatósági Témahét eseményei iskolánkban
A Fenntarthatósági témahét 2024. április 22-én, a Föld napján kezdődött, és változatos programokkal 28-áig tartott.
2024. máj. 2.
DSZC Kereskedelmi
Magyarország Díszasztala 2024
Egy díszasztal kiemelkedése „Tiszta Forrásból”: Egy versenyző története. Hodosi Balázs szakoktató beszámolója a Szolnokon tartott Magyarország Év Díszasztala 2024 pincérversenyéről.
2024. máj. 2.
Hodosi Balázs, szakoktató